Sport

Újabb óriási meglepetés a focivébén: kikaptak a németek a japánoktól

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 15:34

Japán kihasználta, hogy Németország nem lőtte be a helyzeteit. 

A japán labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a német csapatot a katari világbajnokság E csoportjának szerdai nyitómérkőzésén.

A szigetországi együttes így lemásolta a vb másik bombameglepetését okozó szaúdi gárda bravúrját, amely kedden Argentína ellen győzött 2-1-re úgy, hogy a szünetben még hátrányban volt.

A német válogatott játékosai kezüket szájuk elé téve álltak össze a meccs előtti csapatképre, ezzel üzenve a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek, amely sárga lapos büntetést helyezett kilátásba, ha szivárványos kapitányi karszalagot visel egy játékos. 

Az emberi jogok nem képezhetik alku tárgyát, ha megtiltják nekünk a karszalag viseletét, megtiltják nekünk, hogy beszéljünk 

– idézte az MTI a német szövetség közleményét.

Az esélyesebb németek az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 33 percben pedig a vezetést is megszerezték egy 11-esből. A japánok játékát a térfélcserét követően is teljesen megbénította a németek letámadása, így az ázsiai csapat a félpályát is csak ritkán lépte át, igaz, ha megtette, akkor viszonylag veszélyes akciót tudott vezetni. 

A németek több ziccert is kihagytak, míg a japánok előbb egyenlítettek, majd nyolc perccel később fordítottak is. 

Nyitókép: Ronald Wittek/MTI/EPA

#Sport#foci-vb#katar#foci#japán#németország#eredmény

Címlapról ajánljuk