Sport

Rummal ütötte fel a maratonfutóknak kirakott frissítőket egy részeg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 11:30

A mexikói férfi videót is készített tettéről.

A mexikói hatóságok azonosították azt a férfit, aki még augusztus végén rumot töltött a maratonfutóknak kitett italokba egy frissítőállomáson – jelentette a helyi sajtó. A férfi a beszámolók szerint egy éjszakai klubból jött ki Mexikóváros Polanco nevű negyedében reggel hét órakor, amikor egy üvegből elkezdett rumot locsolni az asztalon lévő poharakba.

Erről videót is készített, amit közösségi oldalán tett közzé.

A helyi hatóságok közlése szerint végül egy futó sem ivott a rumos italokból, mert a szervezők még időben észrevették, hogy mi történt. Mexikóváros sportügyi hivatalának vezetője elmondta, hogy az érintett frissítőállomás nagyjából a verseny féltávjánál volt, és a részeg férfi tette akár halállal is végződhetett volna, ha a futók ittak volna az alkoholos italokból.  

Javier Hidalgo Ponce „mérgezésként” jellemezte az esetet, és közölte, hogy a férfi nevét átadták az ügyészségnek, ők döntenek majd arról, hogy eljárást indítanak-e ellene.

A mexikóvárosi maratonon nagyjából 19 ezren indultak. A férfiak versenyét egy kenyai, a nőkét egy etióp futó nyerte meg.  

Nyitókép: Twitter

#Sport#maraton#mexikó#rum#futás#mérgezés

Címlapról ajánljuk