Sport

Nemzetek Ligája: az olaszok szerint nem lesz könnyű dolguk a magyar válogatott ellen

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 20:58

Mancini kemény küzdelemre számít.

Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint fizikálisan kemény próbatétel lesz a keddi Nemzetek Ligája-mérkőzés a magyarok ellen.

Nagyon jó a kapcsolatom Rossival, talán még én hívtam a Sampdoriához” - mondta Mancini az MTI-nek. „Nagyon jó edző és nagyon jó ember is. Iszonyatosan nagy munkát végzett a magyar válogatottal, ezt bizonyította az Európa-bajnokságon és két napja Anglia ellen is. Nagyon kemény és szívós a magyar csapat, amely fizikálisan kemény próbatétel elé állít bárkit. Kemény és robosztus védőit, nehéz lesz áttörni”.

Manicini a keddi kezdőcsapatát ugyan nem árulta el, de azt jelezte, hogy nagyon sok csere lesz a németek ellen 1-1-es döntetlennel zárult találkozóhoz képest. Nem tartotta kizártnak, hogy további újoncot is avat, ugyanis többen elhagyták a Squadra Azzurra keretét, így az Európa-bajnok Jorginho és Marco Verratti is. Szerinte Manuel Locatelli töltheti be az irányító középpályás pozíciót.

Nicolo Barella szerint „kompakt, erős csapat a magyar”. A csatársorban és védelemben is erős játékosok vannak jó bajnokságokból, ezért nem lesz egyszerű áttörni a védelmüket.

Az előző Eb óta komolyabban követjük a magyar válogatottat, mert Rossival nagyszerű eredményeket ér el

- mondta az Internazionale középpályása, aki saját bevallása szerint 25 évesen már majdhogynem öregnek számít a jelenlegi olasz együttesben.

Az olasz-magyar Nemzetek Ligája-találkozó kedden 20.45-kor kezdődik Cesenában a Dino Manuzzi Stadionban. Ezt követően a németekkel otthon játszik a válogatott, majd az Anglia elleni, idegenbeli találkozóval zárul a júniusi Nemzetek Ligája-program.

Nyitókép: Claudio Villa / Getty Images

#Sport#nemzetek ligája#futball#olasz#válogatott#marco rossi

Címlapról ajánljuk