Sport

A Fradi nyerte a Magyar Kupát

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 21:45

Három góllal verték a Paks futballcsapatát.

A magyar bajnoki címét már megszerző Ferencváros nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, mivel 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát szerdán a Puskás Arénában rendezett döntőben. A meccsen közel 40 ezer néző szurkolt, erre pedig 1955 óta nem volt példa.

Az nso.hu tudósítása szerint a ferencvárosi B-közép szurkolótábora, amelynek tagjai éppen a paksi Nagy Gergely kapuja mögött helyezkedtek el, a kezdés előtt füstbe borította a játékteret, így öt percet kellett várni arra, hogy a meccs elkezdődjön.

Az első negyedóra egyik kapu előtt sem hozott helyzetet, azután viszont egy baloldali ferencvárosi támadás végén középen elcsúszott a Paks védekezése, Marquinhos önzetlenül hozta helyzetbe Kristoffer Zachariassent, a norvég támadó pedig gólt lőtt. Az utolsó két gólt elefántcsontparti Boli szerezte a mérkőzés 83. és 86. percében.

A sorozatban negyedszer bajnok FTC hat év után tudott ismét duplázni a hazai sorozatokban, a 24. alkalommal elhódított trófea mellett pedig a győzelemért járó 100 millió forintnak is örülhetett.

Az először döntős Paks 50 millióval vigasztalódhatott, ugyanakkor a vereségével eldőlt, hogy nem jutott ki az európai kupaporondra, mert így - a Puskás Akadémia és a Kisvárda mellett - a MOL Fehérvár FC szerepelhet majd a Konferencia-liga selejtezőjében.

Nyitókép: A paksi Sajbán Máté (b), valamint a ferencvárosi Pászka Lóránd (k) és Dibusz Dénes kapus (j) a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#ferencváros#fradi#paks#magyar kupa#futball

Címlapról ajánljuk