Sport

Aláírták a szerződést az Újpest FC eladásáról

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 29. 16:01

A magyar befektetőpáros, Németh János és Cseke István nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy igazak a pletykák, ők pályáznak a klubra, és a jogászaik már dolgoznak a szerződésen. Az eladás most már hivatalos.

Megtörtént az Újpest FC tulajdonosváltásának első lépése. A belga Roderick Duchatelet és az új tulajdonos képviseletében Kovács Zoltán pénteken aláírta a szerződést, írja az MTI.

„Örömmel jelentem be, hogy aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást” – nyilatkozta az Újpest FC honlapján Roderick Duchatelet.

Ez azt jelenti, hogy ha teljesülnek a fizetési határidők, megváltozik a társaságok, így a futballklub tulajdonjoga is. Ha ez megvan, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos, „akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni”, részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak a klub jövőjével kapcsolatban.

A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kovács Zoltánnak és csapatának Újpesten

– mondta Duchatelet.

A klub korábbi válogatott csatára, Kovács Zoltán szerint új korszak kapujában állnak, ami „tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos a klub”.

„Több mint tíz év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen” – mondta.

Pár hete egy magyar befektetőpáros, Németh János és Cseke István hivatalosan is megerősítette a Magyar Nemzetnek, hogy igazak a pletykák, ők pályáznak a klubra, és a jogászaik már dolgoznak a szerződésen. A Telex akkor arról írt, hogy ez azt jelenti, hogy az Újpest is a NER holdudvarába kerülhet, amit a lap szerint egyrészt a vevők egyéb üzleti tevékenysége és kapcsolatai bizonyít, másrészt az, hogy az Újpest eladásában deklaráltan egy KDNP-s politikus, Móring József Attila közvetített.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#újpest fc#eladás#ner#futball#csapat#pletyka

Címlapról ajánljuk