Sport

Kulcsár Krisztián: Azt hittem, nyerni fogok

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 20:05

A MOB távozó elnöke azt mondta, reméli, hogy az általa elkezdett munka folytatódik, és nem visszarendeződés következik.

„Azt hittem, nyerni fogok” – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság leköszönő elnöke, akitől a szervezet küldöttgyűlése csütörtökön vonta meg a bizalmat 24:18-as szavazataránnyal. A január 31-ei hatállyal távozó elnök korábban maga kérte a bizalmi szavazást, a testület február 1-jén választhat új elnököt. 

A döntést követő sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztián az Infostart tudósítása szerint azt mondta, generációk óta az olimpiai családhoz tartozik, ezért hiába van a szívében szomorúság, igyekszik semmi olyat nem mondani, ami esetleg ártana a szervezetnek. 

Elmondása szerint reggel, amikor felkelt, még vesztésre számított, a józanság és a személye körül kialakult hangulat a „realitást mondatta vele”, ám amikor megérkezett a bizalmi szavazás helyszínére, a család, ahova tartozik, más, optimistább érzést keltett benne.

Kulcsár Krisztián azt mondta 2017 májusában arra szerződött, hogy tartást és tartalmat ad a Magyar Olimpiai Bizottságnak. „Egy olyan szervezet volt a vízióm, hogy amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselőivel találkozzunk, fölemelhetjük a fejünket” – fogalmazott.

A hvg.hu tudósítása szerint hozzátette azt is, hogy sosem akartak olyan kezdeményezést a zászlajukra tűzni, amely megváltoztatta volna a riói olimpia után kialakult status quót, a meglévő struktúrát akarták továbbfejleszteni. Kijelentette, hogy senkit nem szorítottak ki, és semmifajta exkluzivitást nem terveztek a MOB tagságában kialakítani.

„Ez a munka félúton megrekedt. Remélem egyébként, hogy folytatódni fog, és nem visszarendeződés következik, de ez már a következő vezetésnek a döntése” – mondta.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Sport#kulcsár krisztián#mob#bizalmi szavazás#olimpia

Címlapról ajánljuk