Sport

Döntött a Magyar Olimpiai Bizottság: megvonták a bizalmat Kulcsár Krisztiántól

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 10:58

A testület elnöke kérte a bizalmi szavazást maga ellen.

18 igen, 24 nem szavazattal megvonta bizalmat a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) küldöttgyűlése Kulcsár Krisztiántól, a MOB 2017-ben megválasztott elnökétől a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen. Kulcsár korábban maga kérte a bizalmi szavazást. A döntés után bejelentette, jövő január 31-én lemond elnöki tisztségéről, így a testület február 1-én választhat új elnököt. Kulcsár a pekingi téli olimpiára már nem utazik el.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy a MOB tagságában az utóbbi időben egyre többen kifogásolták Kulcsár tevékenységét, amiért vezetése alatt csökkent a MOB-közgyűlés létszáma, és több legendás sportoló is elveszítette tagságát a testületben. Ráadásul több, a magyar sporthoz kötödő szervezet és sportklub is kiszorult a közgyűlésből.

Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a MOB egyik tagja az RTL Híradónak korábban úgy fogalmazott, a tagság többsége változást szeretne, mert megingott a bizalmuk az elnökben. Magyar szerint Kulcsár vezetési stílusa miatt nem biztosított, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a hagyományaihoz méltóan működhessen.

Nyitókép: Vékássy Bálint, a MOB főtitkára (bal), Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke (közép) és Deutsch Tamás, a MOB alelnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a MOB közgyűlésén a Budapest Kongresszusi Központban 2021. november 27-én. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Sport#mob#magyar olimpiai bizottság#kulcsár krisztián#közgyűlés#szavazás

Címlapról ajánljuk