Sport

A darts királynője is tábla elé áll Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 22. 14:24

Világsztárok és olimpikonok dartsoznak jövőre Budapesten a Hungarian Darts Show-n.

A darts világsztárjai és magyar olimpikonok is tábla elé állnak 2022. május 17-én a Hungarian Darts Show keretein belül. A show egyik nagy sztárja a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen lesz, közölték a szervezők az MTI-vel.

A holland bajnokon kívül a darts királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, valamint a többszörös világbajnoki elődöntős Wayne Mardle is tábla elé áll Magyarországon. Hozzájuk csatlakoznak többek között a dartsot kedvelő magyar olimpikonok a tervek szerint.

Sherrock egyébként tegnapelőtt búcsúzni kényszerült az éppen zajló londoni világbajnokságtól, miután kikapott Steve Beatontól, a korábbi BDO-világbajnoktól. 

 

A legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptárában ismét szerepel a European Tour budapesti állomása. A sportág történetében először idén érkeztek Magyarországra a darts kiválóságai, a szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol a vb-címvédő walesi Gerwyn Price győzött. A PDC versenynaptára szerint 2022. szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban.

Nyitókép: Fallon Sherrock/Twitter

#Sport#darts#michael van gerwen#fallon sherrock#hungarian darts show

Címlapról ajánljuk