Sport

Bizalmi szavazás lesz a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ellen

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 6:22

Bizalmi szavazás lesz a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián ellen, tudta meg a Nemzeti Sport. (Frissítés: korábban tévesen főtitkárt írtunk elnök helyett.) A lap szerint a szervezet rendkívüli közgyűlést hívott össze december 30-ra Kulcsár kezdeményezésére. 

Mindössze két napirendi pont lesz: az elnök beszámolója, és a bizalmi szavazás.

A MOB-tagságában egyre többen kifogásolták a szervezet működését az elnöki pozíciót 2017 óta betöltő, kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó Kulcsár vezetése alatt. Azóta két lépésben csökkentették a közgyűlés létszámát, és több legendás sportoló is elvesztette tagságát a MOB-ban, például Kemény Dénes és Mocsai Lajos is.

Az elnökség ezután leállította sokat kritizált folyamatot, amelynek értelmében az új közgyűlés tagjainak jelentős része részét az elnökség jelölhette volna ki. A Nemzeti Sport szerint már november végén érezni lehetett, hogy fogy a levegő Kulcsár körül. A Magyar Edzők Társasága is tiltakozott, amelynek elnöke, a korábbi MOB-főtitkár Molnár Zoltán le is mondott tiszteletbeli tagságáról.

Nyitókép: Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a Budapest Kongresszusi Központban 2021. november 27-én. Fotó: Soós Lajos / MTI

 

#Sport#mob#kulcsár krisztián#magyar olimpiai bizottság#bizalmi szavazás

Címlapról ajánljuk