Sorozat Klub

Így született meg a Rejtjelek titokzatos tetkótérképe!

rtl.hurtl.hu

2016. március 31. 14:00

Nagy vonalakban már meséltünk arról, hogy mennyi ideig „kínozzák” Jaimie Alexandert az áltetkók felvitelével, de most még mélyebbre megyünk a sztoriban! A motívumok megalkotója mesélt a megálmodott mintákról és a mindennapos varrásról is.

Christien Tinley, aki nemcsak profi sminkes, de a speciális effektek világában is járatos, felelt a bonyolult minták megrajzolásáért, „felvarrásáért” és a megoldásért, hogy mégis milyen módszerrel súrolják le a színésznőről a tetoválásokat minden egyes nap.

Nem véletlenül fordultak hozzá a Rejtjelek alkotói, hiszen már olyan filmek és sorozatok köszönhetik neki a legendássá vált tetoválásaikat, mint például Wentworth Miller A szökésből, Vin Diesel az XxX-ből, vagy éppen Gary Oldman a Harry Potter harmadik részéből.



A térképként funkcionáló, összetett minták, amelyek az ismeretlen Jane Doe testét borítják, már önmagukban is óriási kihívást jelentettek volna bárkinek, a Rejtjelek sminkes csapatát azonban ennél is nagyobb feladat elé állították: csupán 10 napjuk volt a Pilot epizód előtt, hogy kitalálják a rajzokat.

„Azt hiszem ez volt a legdurvább: egyszerűen nem volt időnk az alkotásra. Ugyanakkor könnyebbséget is jelentett, hiszen így esélyünk sem volt, hogy túlgondoljuk” – mesélte Tinley.

A készítőknek azon kívül, hogy Kurt Weller neve és egy vonalkód szerepeljen a tetoválások között, nem volt más kikötése. A sminkes stáb szabadkezet kapott az alkotásban. Mielőtt bármit is prezentáltak volna, hat napon keresztül kutattak és terveztek. Mindenre rákerestek, ami izgalmas lehet, egy összeesküvés elméletekkel operáló történetben.
 
 


„Olyan szálakhoz készítettünk motívumokat, amit még sem írtak. Akkoriban még csak az első epizód forgatókönyve volt meg, semmi más.”


Persze, erre is megvolt a trükkjük: rengeteg réteggel dolgoztak, amelyek sok mindent elfedhetnek, így akár később is felfesthettek egy-egy újabb szükséges elemet, anélkül, hogy bárki is észrevehette volna.

Végül, Tinley és az emberei majd 200 képet készítettek el, a színeket tekintve pedig hárommal operáltak: a feketével, a pirossal és a zölddel.

Mivel ennyi ábráról van szó, kizárt volt, hogy mindegyiket külön-külön vigyék fel a színésznő testére, ezért nagyobb darabokra osztották a teljes térképet: így 18 lap segítségével festik fel őket. Ezek közül hármat csak a hátára használnak fel.
 

És nem festegetik fel őket minden nap Alexanderre: 2-3 napig folyamatosan a színésznő testén vannak a tetkók! Viszont, amikor felviszik őket, az majdnem hét órába kerül. Felmerül persze a kérdés, hogy milyen procedúra árán tudják őket leszedni? Egy órába kerül, ami azonban megviselheti a bőrt.

Szerencsére Jaimie Alexander jól bírja a várakozást.
 

Ma este pedig 21:10-kor érkezik a második rész a Cool-on! Ki ne hagyjátok!

#Sorozat Klub#rejtjelek#blindspot#tetoválás#rajzok#smink#jaimie alexander

Címlapról ajánljuk