Öltözős-vetkőzős táncosok és hangszerek vitték a prímet a 3. Válogatón

2012. március 31. 20:57

A Csillag Születik zsűrije felfedezett egy újabb zenekart, több duót, egy füstös hangú énekesnőt és ötletekben gazdag tánccsoportokat. A humor is győzött a harmadik Válogatón.

A 25 éves Danyi Zoltánné három gyermeket nevel, ez minden idejét kitölti, de szeretne tehetségével kitörni a szürke hétköznapokból. Az énekesnő füstös hangjával és egy Cserháti-dallal nyerte el a zsűri tetszését és az igeneket. A harmadik Válogató bővelkedett táncosokban és táncstílusokban, a swinget előnyben részesítő székesfehérvári Just Dance, a néptáncot bemutató kárpátaljai Betyárok és a breakben remeklő Possession is meggyőzte a zsűrit arról, hogy érdemes a továbbjutásra. A leglátványosabb produkciót a Latin Carneval társastánc show-ja nyújtotta, melyben a meglepetés erejével hatott a női tagok két villámgyors, szinte láthatatlan színpadi átöltözése.

Ismét bővelkedtek a hangszeres előadók a Csillag Születik várójában, a zsűri legnagyobb örömére. A Fele királyságként bemutatkozó duó egy hegedűvel és egy gordonkával állt színpadra, a klasszikus hangszerekből Michael Jackson-dalok csendültek fel. És ekkor Puzsér Róbert olyat mondott, ami nem sűrűn fordul elő: „Engem teljesen magával ragadott ez a produkció, ti nem a Fele királyság vagytok, ti királyság vagytok!” A duó négy igennel jutott tovább a következő fordulóba. Nagy Brigitta és Tóth András szerelmespár, de nem ezért jöttek a Csillag Születikbe. András jól gitározik, Brigi pedig jól énekel, a kettő együtt egy továbbjutást ért a harmadik Válogatón. „Először is, remélem, jártok… Vagány volt, természetes volt, édesek voltatok, imádtam!” – mondta Hajós András a versenyzőpárosnak.



Az In Diretta egy alkoholmámorosan alapított zenekar, mely saját dalokat is készít, egyet elhoztak belőlük a válogatásra. Az öttagú, harmincas férfiakból álló banda slágergyanús szerzeményt alkotott, minden szinten megnyerték a közönséget és a zsűrit is. „Ez több volt, mint korrekt, ez profi volt” – mondta a legkritikusabb kritikus, Pokorny Lia másképp fejezte ki magát: „Nem adtatok a borotokból, de belétek részegedtem.” És a fiúk ugrottak, hogy megkínálják a színésznőt egy kis hazaiból. Az In Diretta „csont nélkül” jutott tovább. Molnár József és Vízi Imre Marosvásárhelyről érkezett, egy gitárral és egy hegedűvel álltak színpadra, hangszereiken Caramel Lélekdonora szólalt meg, az éneket József szolgáltatta. „El vagyok bűvölve…” – mondta Hernádi Judit a duónak a produkció hatása alatt. Az újszerű Lélekdonor meghozta a sikert a kéttagú zenekarnak.

A harmadik Válogatón a humor is felbukkant, bár első ránézésre senki nem gondolta, hogy a Mini Maxi Duó törölközőbe csavart tagjai bezsebelnek maguknak egy továbbjutást. A nagy ho-ho-ho horgász zenéjére indító komédiás páros kibújt a fekete és fehér lepelből, felhúzta csíkos dresszének pántjait és azzal nevettette meg a közönséget, hogy Maxi hangszerként használta Mini testét, az abszurd látvány még Puzsért is szórakoztatta. „Én elmosolyodtam… Kellemesen alpári programot láthattunk, de ez a suttyóság jó oldala, a jedi oldal. Nem mondhatom, hogy nem volt élmény, mert hazudnék.” A Mini Maxi Duó eléggé vicces volt ahhoz, hogy három igennel megszerezze a lehetőséget a visszatérésre.