Reggeli

„A szabad perceimben folyamatosan összetörök” – Berkes László özvegye könnyek közt idézte fel a tragédiát

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 9:06

Hatalmas veszteség érte a magyar és a nemzetközi fitnesz- és testépítő sportágat, miután 47 éves korában elhunyt Berkes László. Felesége, Berkes-Vasvári Nikolett könnyek között idézte fel a Reggeliben a tragédia körülményeit, és beszélt arról is, hogyan szeretné továbbvinni férje örökségét. A versenyekre mindig elkísérte férjét, most először fordult elő, hogy nem tudott vele menni Spanyolországba.

Még nem fogta fel teljesen, ami történt, sokat sír, de kötelességének érzi, hogy mindenkinek elmondja, milyen ember volt Berkes László – erről beszélt csütörtökön a Reggeliben a mindössze 47 évesen elhunyt testépítő özvegye. Berkes-Vasvári Nikolett azt mondta, rengeteg az intézni való, férjét ugyanis Spanyolországban, egy verseny közben érte a halál, az asszony onnan szeretné hazahozatni a hamvait. Amikor viszont nem a teendőkkel van elfoglalva, gyakran sír.

Nagyon szeretek Laciról beszélni. Kötelességem most elmondani, hogy milyen ember volt. Ő olyat alkotott, hogy még életében sokkal nagyobb figyelmet érdemelt volna

– fogalmazott. Niki azt mondta, naponta többször beszéltek telefonon, ezért amikor már nem érte el, sejtette, hogy nagy a baj. A tragédiának semmi előjele nem volt: férje émelygésre panaszkodott, és elment lepihenni. Mivel már korábban is előfordult vele, hogy elrontotta a gyomrát, senki sem gyanakodott.

Maga volt az élet, ott ment el, ahol a legjobban szeretett élni 

– utalt Niki arra, hogy férje Santa Susannában, Spanyolországban hunyt el. A spanyol orvosok szerint halálát hirtelen szívhalál okozta.

A versenyre egyébként felesége is mindig elkísérte, most először fordult elő, hogy nem tudott vele menni. Niki ezért gyakran gondol arra, hogy ha ő is ott van, akkor min tudott volna változtatni.

Arról is beszélt, hogy foggal-körömmel azon lesz, hogy továbbvigye férje örökségét:

Az a fő célom, hogy aki idáig nem ismerte Lacit és a csapatot, az megismerje. Ha testileg nem is, lelkileg Laci ott lesz velünk végig, és még erősebbek leszünk, mint valaha.

#Reggeli#rtl#Videó#Berkes László#berkes nikolett#gyász#testépítő#Bulvár#özvegy

Címlapról ajánljuk