Reggeli

A GVH-hoz fordulnak a magyar e-kereskedők a népszerű kínai webáruház miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 9:03

97 százalékos kedvezményeket és ingyenes termékeket is ígér az egyre népszerűbb kínai Temu webáruház. A magyar e-kereskedők tisztességtelenséget sejtenek a háttérben, ezért hétfőn beadvánnyal fordulnak a GVH-hoz. Dr. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary e-kereskedelmi szövetség alelnöke a Reggeliben azt mondta: nem betiltani akarják a webáruházat, hanem azt szeretnék, ha esélyegyenlőség lenne a versenytársak között.

Az interjú után a Temu úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy mindent megtesznek a jogszabályok betartásárért és az adatbiztonságért. Közölték, hogy független vizsgálatok alapján kapták meg a Mobile Application Security Assessment (MASA) minősítést a német DEKA nevű szervezettől. Azt is írták: 

Egyértelmű és egyetlen céllal gyűjtjük az adatokat, hogy biztosítsuk termékeink és szolgáltatásaink elérhetőségét és azok folyamatos fejlesztését.

A Temu honlapja alapján ezeket az adatokat nem gyűjtik. Ezeket viszont igen, például a vásárlásairól szinte mindent (milyen kártyával és miket vett, azokat milyen címre kérte). Gyűjtik a felhasználók által létrehozott tartalmakat is például profilképek, fényképek, képek, videók, hangok, megjegyzések, kérdések, üzenetek és egyéb tartalmak vagy adatok, amelyeket Ön a Szolgáltatáson belül létrehoz, továbbít vagy más módon elérhetővé tesz, valamint a kapcsolódó metaadatok. Ezekről magyar nyelven itt tájékozódhatnak

Ajánló: Honnan jött, és mit akar a Temu, ami kábítóan olcsó termékeivel árasztja el a közösségi oldalakat?

 

#Reggeli#rtl#Videó#Gazdaság#temu#webáruház#gvh#beadvány#e-kereskedelem

Címlapról ajánljuk