Reggeli

Amíg 546 forintot fizetett a Postának, addig csalók egymillió forintot loptak a számlájáról – Magyarország vezető bankja szerint ő hibázott

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 8:42

Veress Brigitta internetes csalás áldozata lett, egymillió forintot emeltek le a számlájáról egy hónappal ezelőtt. Többször rendelt már külföldről csomagot, amit előre kifizetett, ilyenkor a Magyar Postának vámkezelési díjat kellett fizetnie, amiről az üzenetet sms-ben kapta meg, benne egy linkkel. Most is kapott egy ilyen sms-t, de amíg 546 forintot fizetett ki, addig csalók 3 tételben egymillió forintot elloptak a számlájáról. 

A károsult a Reggeliben elmondta: amikor az sms-ben lévő linkre kattintott, az már egy kamu oldalra vitte, de annyira hitelesnek tűnt, hogy nem vette észre a csalást.

Veress Brigitta Magyarország vezető bankjánál van, és hiába van kétlépcsős hitelesítése, semmiféle értesítést nem kapott. A csalás után fél órával zárolták a számláját, akkor látta meg a netbankjában, hogy egymilliót loptak el tőle. A bank szerint ő hibázott, mert megadta az adatait. 

A rendőrségen is feljelentést tett, de a rendőrök szerint minimális esély van arra, hogy visszakapja a pénzét. Brigitta lekövette a pénz mozgását, ami egy hongkongi webes áruháznak ment, őket is megkereste, de nem foglalkoztak vele. 

#Reggeli#Videó#internetes csalás#csomagrendelés#bűnügy#bank#magyar posta

Címlapról ajánljuk