Reggeli

A fronton is tombol a hőség, ez is nehezíti a harcot – Traski Viktor élő adásban mondta el, ma is beállna-e önkéntes katonának

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 10:58

Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikust, önkéntes katonát élőben kapcsoltuk a Reggeliben, hogy elmondja, milyen állapotok uralkodnak most a fronton. 

„Folynak a harcok” – kezdte Traski Viktor. Az önkéntes katona azt mondta, az elmúlt napok eseményei nagyon hasonlítottak arra, amit tavaly ilyenkor éltek át Herszonban, és hasonló végeredményben is reménykedik. 

A fronton is tombol a hőség, Traski Viktor szerint ez is nehezíti a harcot, a technikai berendezések alig bírják. Nem jó a túl meleg, sem a túl hideg, de a legrosszabb az esős, szeles, sáros időszak – mondta.

Traski Viktor körülbelül egy hónapja eltávon volt, elmondása szerint most volt a legnehezebb visszamennie a frontra. Kárpátalján azt tapasztalja, hogy bár valószínűleg mindenkit nyomaszt a helyzet, de látszólag az ottani emberek nem érzékelik a háborút, mindenki éli tovább az életét. 

Ha visszaugornánk csaknem két évet, a háború legelejére, vállalná-e ismét az önkéntes katonaságot? – kérdeztük Traski Viktort. Azt mondta: igaz, hogy most nincsenek olyan intenzív harcok, de ha ugyanolyan lenne a helyzet, mint 2022. február 24-én, akkor egyértelműen igen.

Ott nem hezitálhat az ember

– fogalmazott. 

#Reggeli#Videó#Külföld#orosz-ukrán háború#traski viktor#ukrajna#kárpátalja#oroszország#front#harcok#önkéntes katona

Címlapról ajánljuk