Reggeli

Papp Gergő árokba csúszott autójával

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 7:59

Rengeteg eső esett a hétvégén, ami több helyen okozott komoly fennakadásokat. A csapadékos idő a közlekedést is megnehezíti, Papp Gergő autója alól egyszer csak eltűnt a talaj, a nagy eső kimosta a murvás utat. Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató adott tippeket, hogyan vezessünk szélsőséges körülmények között.

Vízréteg vastagsága, sebesség, a gumi mintamélysége – magyarázta Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató a keddi Reggeliben, mitől függ az autó tapadása. 

Múlt pénteken szenvedett súlyos balesetet az X-Faktor 4. helyezettje, Mehringer Marci és zenekara. Az énekes is megsérült, a zenekar három tagja súlyos állapotban került kórházba, egyikük az intenzíven van. Az Ördögkatlan Fesztiválra tartottak, amikor az M6-os autópályán durrdefektet kaptak, és felborult a kisbuszuk.

Ha a gumi felületén még tudni csúszni az autó, akkor még jók vagyunk, de ha ráfékezünk, és a felnit, mint a körző hegyét bele beleszúrjuk a talajba, egy olyan billenőnyomaték keletkezhet, amitől fel is borulhat az autó

– magyarázza Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató, aki azt tanácsolja, durrdefekt esetén ne fékezzünk, gázelvétellel, motorfékkel, finom lassításokkal próbálkozzunk. A fenti videóból az is kiderül, hogyha egy nagyobb vízfelület áll előttünk, mikor haladjunk át rajta autóval.

#Reggeli#Videó#papp gergő#vezetés#eső#defekt#autógumi#Köves Szilárd#vezetéstechnikai oktató#Időjárás

Címlapról ajánljuk