Reggeli

„Ráírtunk, és jött a válasz, hogy szívesen megcsinálná” – így született meg a StadiumX, Azahriah és Sam Martin közös száma, amiben David Guetta az egyik szerző

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 11:21

Milichovszki Zsolt és Nagy Dávid, StadiumX két alapító dj-producere volt a Reggeli vendége, akik elmesélták, hogy kerültek közös David Guettával, Sam Martinnal és Azahriah-val.

A Heaven, azaz a Mennyország, című dalban a még csak 21 éves Baukó Attila a milliárdos hallgatottságú, Grammy-díjas énekes-producerrel, Sam Martinnal énekel együtt, a szám egyik szerzője pedig a világhírű dj, David Guetta. A StadiumX két tagja a Reggeliben nemcsak azt mondta el, miért hatalmas magyar siker a dal, hanem azt is, hogy született meg a végleges verzió az évek alatt.

A dal eredetileg egy dalszerző táborban készült, még 2014-ben

– mesélték az alkotók.

Alapvetően David Guetta Listen című albumára szánták, azonban oda végül nem fért be. Egy ideig úgy volt, mesélték a dj-k, hogy egy másik albumon kap majd helyet, így évekig csak a polcon porosodott.

A zenészek közeli kapcsolatban állnak azonban az énekes-dalszerző Sam Martinnal, így ők kapták meg a lehetőséget a dal befejezésére.

Azahriah úgy került képbe, hogy sokat hallgatták, megjelent már olyan dala, amiben volt angol betét is, így felvetették, legyen ő is benne.

Ráírtunk, és jött a válasz, hogy szívesen megcsinálná

– mesélték.

A számot végül majdnem teljes újrahangszerelték, hiszen 2014 óta sokat változott a zene is. Csupán egy kérése volt a producernek, hogy a hangnemet ne változtassák meg. Szerencsére az így is tökéletes passzolt a mai ízléshez és Azahriah hangjához is.

A StadiumX jelenleg a Balaton Soundra készül, ahol június 30-án lépnek majd fel. A zenészek elmesélték, hogy az egyik kedvenc fesztiváljuk az esemény, így nagyon sokat szoktak készülni a koncert előtt.

Azahriah karrierje is berobbant

Az nem titok, hogy az angolul tökéletesen beszélő Azahriah a magyar sikerek után nemzetközi színpadokon is ki szeretné próbálni magát. Márciusban megtöltötte a Sportarénát, ősszel pedig hatállomásos európai klubturnéra indul. De hogy került Azahriah ekkora világsztárok közé? A Heaven című szám fő alkotói, a magyar StadiumX dj-duó tagjai a Fókuszban mondták el a közös munka történetét:

#Reggeli#Videó#Bulvár#azariah#klippremier#studiumx#david guetta#heaven#sam martin

Címlapról ajánljuk