Reggeli

„Ma állatot tartani luxus” – a szaporítók ontják magukból a divatfajtákat, a menhelyek meg tele vannak a lepattanókkal és a rezsikutyákkal

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 8:50

A kutyát nemcsak beszerezni drága, hanem tartani is. A kutyaeledelek ára az elmúlt évben 63 százalékkal nőtt, de az állatorvosi költségeknél is brutális az áremelkedés. A szaporítótelepek viszont továbbra is ontják magukból a divatos fajtákat, miközben a menhelyek tele van keverék, vagy a divatból éppen kimenő kutyákkal. Ilyen a bulldog is, amiből a Noé Állatotthonhoz naponta 3-4 kerül, sokszor borzalmas állapotban. De Schneider Kinga az állatotthon szóvivője szerint a túlzott szaporítás miatt a népszerűnek számító border colliek nagy része is viselkedésproblémás. 

Egyre több a kidobott „rezsikutya”, miközben a szaporítótelepek továbbra is ontják magukból a divatkutyákat. Schneider Kinga a Noé Állatotthon szóvivője szerint sokan nincsenek tisztában a fajta jellemzőivel.

A bulldogok és a kis fehér kutyák 99 százaléka allergiás, 99 százalékuknak hypoallergén tápot kell enniük. A legolcsóbb hypoallergén táp 10 kilója 40 ezer forint, nem drága helyen 

– mondta.

Az állatvédő azt tapasztalja, hogy nem csak a mini, teacup méretű kutyák népszerűek, hanem a hatalmas kutyák is, például az XL pitbull, vagy a közép-ázsiai juhász.

Azt mondja, városban tartunk medvéket, nekik azonban a városi környezet nem mindig megfelelő.

#Reggeli#Videó#kutya#noé állatotthon#rezsi#schneider kinga#állatmenhely#rezsikutya

Címlapról ajánljuk