Reggeli

Jimmy féltette a haját a rajongóktól, ezért fogadott testőröket

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 9:38

Koncertjein gyakori volt a bugyidobálás is. 

Zámbó Jimmy a ’90-es évek koronázatlan királya volt, halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. A zenész olyan korszakalkotó figurája volt a magyar közéletnek, hogy A király című sorozat alkotói szerint karakterét muszáj volt filmvászonra vinni.

A sorozat alkotóinak egyik legnagyobb segítője Joós István, a Magneoton vezérigazgatója volt, aki kiszedte Jimmyt az éjszakai életből és Királyt csinált belőle:

Én tudtam kiszedni az éjszakából Jimmy-t és egy másfajta karrierépítés kezdődött az együttműködésünk alatt 

– mondta a Reggeliben Joós István, akinek valahogy sikerült ráéreznie Jimmy érzelmi világára, és megtalálta Jimmy sikerének a kulcsát.

Jimmy egykori producere azt is elárulta, hogy a király koncertjein 98%-ban nők vettek részt, gyakori volt a bugyidobálás. Jimmy leginkább a haját féltette a rajongóktól, nem szerette, ha hozzáérnek, ezért is fogadott fel testőröket.

Ajánló: „Komoly sebeket téphet fel ez a sorozat” – interjú Zámbó Jimmy volt menedzserével, Joós Istvánnal

Péter Srámek még nem beszélt magyarul, de már Jimmyt hallgatott

Péter Srámek még csak 11 éves volt, amikor édesanyja megmutatta neki Zámbó Jimmy dalait. A fiútól már akkor sem állt távol a király stílusa: gyerekként is gyűrűt, karkötőt és nyakláncot viselt. A szlovák-magyar nemzetiségű Srámeket végül Jimmy testvére, Árpi fedezte fel egy gálán. Az anyukája odament Árpihoz, hogy itt van a fia, aki nagyon szereti Jimmyt és nagyon jól énekli – volt az anyukájánál egy pendrive-ja is, zenei alappal:

Tud énekelni? Akkor menjen a színpadra! 

– mondta Árpi, Péter felment, de egy szót se tudott magyarul, így nem is köszönt csak elkezdte énekelni a „Szállj velem” című dalt, amikor vége lett az emberek állva tapsoltak még Jimmy anyukája, Anna néni is.

Így nem csoda, amikor a sorozat alkotói Jimmy hangját keresték Srámekre esett a választás:

Nagy bajban lettünk volna, ha nincs a Péter, aki ezt elénekli 

– mondta a Reggeliben Joós István, aki azt is kiemelte, hogy Csicsák Norbertnek is hatalmas köszönet jár, hiszen nemcsak a filmalbum zenéit szerezte, hanem megtanította magyarul énekelni Péter Srámeket.

Újra fellángolt a Jimmy őrület: albumot adnak ki A Király című sorozat slágereivel
Péter Srámek a Jöjj velem című klipben

Péter Srámek nem csak a hangját adja, de fel is tűnik A királyban:

A saját anyukám sem ismerne meg a sorozatban 

– mondta a Reggeliben Srámek, akinek fura volt látni, hogy Olasz Renátó, tátog a hangjára ő pedig mellette parókában gitározik.

Péter Srámek a mai napig a Jimmy életérzésnek hódol, olyannyira, hogy Németországból megvette Jimmy volt Mercijét.

#Reggeli#Videó#Bulvár#zámbó jimmy#A Király#peter srámek#kulisszatitkok#ma

Címlapról ajánljuk