Reggeli

„Ha ma Magyarországon polgári engedetlenséget követsz el, úgy jársz, mint a kölcseys tanárok”

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 12:20

Molnár Áron, színész a noÁr Mozgalom szószólója volt a Reggeli vendége. Mint mondta, megunta, hogy a politikai rendszer megfélemlíti a pedagógusokat ahelyett, hogy párbeszédet kezdeményezne. A Tanítanék mozgalommal szolidaritási koncertet szerveznek szerdán 7 órától a Kossuth térre. 

TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! 2.0 névre lett elkeresztelve az esemény, amelyen fellép a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, Funktasztikus, a Mered (egy rajztanárokból álló zenekar), Szakács Gergő, Nági & Betti, Agócs Márton, a Damara és Molnár Áron is.

Ha ma Magyarországon polgári engedetlenséget követsz el, akkor úgy jársz, mint a kölcseys tanárok 

– kezdte szomorúan mondandóját noÁr, akit sokkolt, hogy múlt hét pénteken öt pedagógust bocsátottak el a budapesti Kölcsey gimnáziumból, köztük egy végzős osztályt vivő osztályfőnököt is. (Hogy kiket pontosan, arról az intézmény igazgatója számolt be hétfő este.)

Közéjük tartozik Törley Katalin és Palya Tamás. A kirúgott pedagógusok azt mondták az RTL Híradónak, hogy bírósághoz fordulnak az ügyben.

A szakakadék szélén vannak, ha most nem harcolnak, akkor a jövő generációját nem lesz, aki oktassa 

– üzente a Reggeliből Molnár Áron annak a harminc vidéki tanárnak is, akik eleinte azért vonták vissza a polgári engedetlenséget, mert a tankerület azzal fenyegette őket, hogy kirúgják az iskola igazgatóját, ha részt vesznek a szerdai programon.

Nem a kormánybuktatás a cél, hanem hogy legyen párbeszéd a szakszervezetek és a kompetens kormánytagok között 

– tette hozzá a színész, aki arról is beszámolt a Reggeliben, hogy hiába írtak tavaly Orbán Viktornak levelet az alacsony pedagógusfizetések miatt, arra azóta sem érkezett válasz.

A Tanítanék és a noÁr Mozgalom azt reméli, hogy szerdai megmozdulásukkal sikerül változtatniuk a pedagógusok sztrájkjogának kormányzati korlátozásán, valamint a 2014-es minimálbérhez igazított kétszázezer forintos fizetésükön.

 

#Reggeli#Videó#noár#mozgalom#tanítanék#Polgári engedetlenség#oktatás

Címlapról ajánljuk