Reggeli

„Van az 25-ös karika is” – az emberek többsége erre keres rá az interneten

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 9:27

90-95 százalék szexuális témák iránt érdeklődik.

Napra pontosan 25 évvel ezelőtt jegyezték be a google.com domainnevet. Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja alapítója és kibertitok jövőkutató a Reggeliben arról beszélt, hogy a kereső hogyan változtatta meg az életünket, és mi várható a következő 25 évben.

A szakértő felidézte, honnan származik a keresőoldal különös neve. 

„Az 1900-as években élt egy matematikus Amerikában, aki azért, hogy a hallgatóinak tudjon valami izgalmasat mondani, kitalálta, hogy mi lenne, ha lenne olyan, hogy tíz a századikon. El akarta valahogy nevezni, és megkérdezte a kilencéves unkaöccsét, aki egyébként később matematikus lett, és azt mondta, ez egy olyan buta szám, hogy legyen az a neve a googol, mert ez semmit nem jelent” – ebből alakult ki a jelenlegi Google név.

Keleti Arthur beszélt arról is, hogy az emberek 90-95 százaléka nem hogy 18-as karikás tartalmakra keres rá, mert „van az 25-ös is”, tehát a legtöbben szexuális jellegű témák iránt érdeklődnek mind a mai napig.

Mindenesetre az életünket megkönnyítette, hogy bármikor bármire rákereshetünk. A szakértő szerint sokan nem tudják, hogy mesterséges intelligencia dolgozik a Google mögött is, figyelte, megtanulta, hogy az emberek mire keresnek rá, mi a legvalószínűbb, amit egy keresőszó után be fogunk írni. 

Ráadásul ma már olyan okos kontaktlencsék is léteznek, amely használójának megmutatja, mit kell tudnia egy adott tárgyról, személyről, igaz, még csak prototípus készült belőle, árulta el Keleti Arthur.

#Reggeli#Videó#Tudomány-Tech#google#keleti arthur#mesterséges intelligencia#internet

Címlapról ajánljuk