Reggeli

Felrobbantották, rá esett egy ló, elütötték motorral – Piroch Gábor mesélt leghúzósabb hollywoodi munkáiról

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 10. 10:04

Kevés olyan név van a filmszakmában, akinek annyi tapasztalata lenne, mint a kaszkadőrök Oscar-díjára is jelölt Piroch Gábornak. A Terminátor, Transformers, Die Hard csupán pár példa a végeláthatatlan listából és filmekből, melyek nem jöhettek volna létre a magyar kaszkadőrzseni nélkül. Hollywoodland című legújabb könyvéből a számtalan izgalmas sztársztori mellett azt is megtudhatjuk, hogy hogyan kezdődött legendás barátsága Arnold Schwarzeneggerrel.

Az nem kérdés, hogy Piroch Gábor élete rendkívül izgalmas, de az is érdekes sztori, hogy hogyan lett ebből könyv. Gábor szerint a válasz nagyon egyszerű: kiderült, hogy jól fog a varázstolla.

Először csak cikkeket írt a kaszkadőrködésről, majd 2007-ben megjelent első önéletrajzi könyve, amit nagyon jól fogadtak, ezért már akkor eldöntötte, hogy lesz folytatása. Hollywoodland című legújabb könyve nemrég jelent meg, ebből megtudhatjuk, hogy Piroch Gábor teniszezett és sakkozott Arnold Schwarzeneggerrel, sőt a színész még abban is segített neki, hogy megkaphassa a zöldkártyáját.

Gábor, és ahogy ő hívja Arnold barátsága még a Vörös zsaru forgatásán kezdődött, később az Emlékmás című akciófilmben is együtt dolgoztak.

Végtelenül hosszú történet, hogy hogy kerül egy csillaghegyi srác Mexikóvárosba, egy ilyen gigaprodukcióba

– mesélte Gábor, aki elmondta, hogy amíg élt Andy Vajna édesanyja, a sztárvilág krémje gyakran vendégeskedett a producernél, mert imádták a magyar ételeket. Ott volt Madonna, Antonio Banderas és Schwarzenegger is.

Los Angelesben, a Rodeo Drive-on volt egy kávézó, odajártunk Andyékkel minden szombaton. Odajött az Arnold, becammogott, és azt mondta: Andy, Gabor Hungarian mafioso.

– emlékezett vissza a kaszkadőr.

A kaszkadőrködés korántsem sem veszélytelen foglalkozás, volt, hogy Gábort a forgatásokon felrobbantották, elütötték motorral, letarolták, de mindig megúszta kisebb sérülésekkel.

A legrázósabb élménye a Múmiához kapcsolódik:

Volt egy lovas buktatás, amikor domboldalon lefelé rohanva kellett leesnem a lóról. Az 500 kilós állat viszont épp rám esett, és a helyszínen nem volt mentőhelikopter. Le kellett állítani a forgatást, amíg a mentők nem érkeztek meg

–  mesélte Gábor, aki szerint két angyal vigyáz rá és az kisebb csoda, hogy most itt beszélgetnek vele.

#Reggeli#RTL Klub#piroch gábor#kaszkadőr#forgatás#arnold schwarzenegger#rtl

Címlapról ajánljuk