Reggeli

Egyre nagyobb büntetéssel számolhatnak a csokosok és babaváró hitelesek

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 8:06

Amennyiben az igénylők nem tesznek eleget a feltételeknek.

A kamatemelések hatására egyre nagyobb az ára annak, ha a CSOK-ot és a babaváró hitelt igénylők nem teljesítik a feltételeket – erről beszélt hétfőn a Reggeliben Tóth Levente, a Bank360 kommunikációs vezetője.

Bár ezek népszerű termékek, amelyek nagyon kedvező kamattal rendelkeznek a piaci viszonyokhoz képest, egyre nagyobb büntetéssel számolhatnak azok, akik végül nem tudják teljesíteni a szükséges feltételeket.

Olyan, mintha egy személyi kölcsönt vennék fel, a CSOK-nál meg a legrosszabb esetben olyan, mintha hitelkártya adósságom lenne, ami közismerten a legdurvább költség mindig

– vázolta fel a kedvezőtlen forgatókönyveket a szakértő.  

Tóth Levente szerint az igénylőknek mindenképpen kalkulálniuk kell azzal is, hogy mi történik, ha nem sikerül majd teljesíteni a feltételeket.

Hozzátette, még nem lehet tudni, hogy a 2019-ben bevezetett babaváró hitelt felvevők közül hányan fizethetnek majd büntetést, mert még nem járt le az az ötéves futamidő, ami alatt a pároknak legalább egy gyermeket kell vállalniuk.

Tóth Levente úgy tudja, Magyarországon úgy kétszázezren igényelhették a babaváró hitelt, és ha ennek csak a kis százalékát érinti majd a büntetés, már az is problémás lesz. 

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Belföld#csok#babaváró hitel#bank

Címlapról ajánljuk