Reggeli

A jövő környezetbarát okostelefonjainak már akkumulátor sem kell

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 6:29

A klasszikus okostelefon még biztosan sokáig velünk marad, de már most látható, hogy a jövőben óriási hangsúlyt kap az okos eszközök ökoszisztémája.

A jelenlegi trendekből és a fejlesztésekből azt látjuk, hogy a klasszikus okostelefon még biztosan sokáig velünk marad. Természetesen ezeknél a készülékeknél is folyamatos az innováció, komfortosabb kialakítás, jobb kijelző technológia, természetesen ezek mellett a hardver is fejlődik, elég csak a kameratechnológiára, illetve a processzor-, akkumulátor- és töltéstechnológiára, a hálózati kapcsolatokra gondolnunk – mondta pénteken a Reggeliben Hadfi Norbert.

Ugyanakkor az is látható, hogy a jövőben óriási hangsúlyt kap az ökoszisztéma: az okosautórendszerek segítségével érünk el és használunk olyan funkciókat, amihez ma még csak az okostelefont használjuk, de az okosórák vagy okos szemüvegek is egyre szélesebb körű felhasználást tesznek lehetővé.

Pár éve jelentek meg az első hajlítható kijelzős telefonok, ebben a kategóriában is látható a folyamatos fejlődés, az árazást tekintve is már sokkal kedvezőbb a néhány évvel korábbihoz képest.

Olyan 3-5 éven belül megjelenhetnek azok a kisméretű, ultra-alacsony fogyasztású eszközök, amelyek a működésükhöz szükséges energiát a környezet rádiófrekvenciás jeleiből gyűjtik össze. Az ezek felhasználásával létrehozott zero power kommunikációs rendszerek új távlatokat nyithatnak a távközlési iparban és jelentősen hozzájárulhatnak annak fenntarthatóvá tételéhez is.

#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#hadfi norbert#papp gergő#oppo#mobiltelefon#okostelefon#technológia#mobiltech

Címlapról ajánljuk