Portré

Benyó doki és az ő kegyetlenül gyönyörű hivatása

rtl.hurtl.hu

2015. március 5. 16:04

„A palliatív gyógyászat, az életet igenlő gyógyítás nem arról szól, hogy hogyan segítsük a halált, hanem arról, hogy, hogyan adjunk életet az életnek.”  A Portréban egy életvidám gyermekorvos, onkológus, a Tábitha ház főorvosa, Dr. Benyó Gábor. 

Dr. Benyó Gábor.  Benyó doki, ahogy a gyermekek szólítják, a Szent László kórházban is küzd nap, mint nap a kis betegeiért. Bár gyermekkorában egyáltalán nem készült orvosnak, matematika- fizika tagozatos osztályból, kitűnő tanulmányi eredménnyel aztán, mégis orvostanhallgatónak ment. Ő maga sem tudja felidézni azt a pillanatot, amikor erre az elhatározásra jutott, arra viszont határozottan emlékszik, hogy a gyógyításban, az emberi kapcsolatok fontosságát is felfedezte. Az onkológiára pedig, a kompromisszumkészsége vezette.

Bár a családban orvos nem volt és úgy tűnik rajta kívül már nem is lesz, lányai mégis önkéntesként dolgoznak vele, a Bátor Táborok aktív programjaiban. Gábor fiatal korában irodalmi színpadon játszott, neves rendezők filmjeiben statisztált, és néha, még a Szomszédok című teleregényben is feltűnt. Dolgozni motorral jár, mert szükségét érzi, hogy kiszellőztesse a fejét munka előtt és után. Nehéz, olykor kegyetlen, de legtöbbször gyönyörű hivatásában azt mondja, mindig nyíltnak és őszintének kell lennie, tabuk nélkül. A hite pedig, az ő békéjét szolgálja.

Nézze meg a Portré adását itt!
#Portré#Tábitha ház#orvos#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk