Portré

A magyar technika őrzője

rtl.hurtl.hu

2012. november 5. 5:48

D’Artagnan a stúdióban! És most nem egy film szereplői vagyunk. A vasárnap esti portréban, Szilágyi Áron vendégeskedik, a legfiatalabb kardvívó olimpiai bajnokunk.

Gyermekként ő is álmodott hollywoodi filmszerepekről, ő is D’Artagnan szeretett volna lenni, de nem ettől lett kardvívó. Abban sokkal nagyobb szerepet játszott Gerevich György, aki nemcsak edzője, de mentora, pótapja is lett. Ezáltal Áron a vívásban, a magyar technika őrzőjévé vált, és ezt majd szeretné tovább adni.

Azt mondja, a vívás logikai játszma, nem csoda, hogy ennyire jó benne, hiszen matematika tagozatosként végzett, az ország egyik legismertebb elit gimijében. Jelenleg sok minden foglalkoztatja, egyetemre jár, pszichológiát tanul, de most mégis a sportbéli eredményeivel tud és szeretne kitűnni. Habár kilenc éves kora óta vív, rengeteg tapasztalatra van még szüksége a páston, hogy a győzelmet ne csak a fiatalos mentalitásával nyerje, hanem a megszerzett rutinnal is. Céltudatos, mégis szelíd fiatalember, akiről azt mondják, hogy a férfiassága, az intelligenciájában rejlik.

Nézze meg a Portré riportját!
#Portré#rtl#bajnok#olimpia#szilágyi áron

Címlapról ajánljuk