Portré

Rakonczay Gábor élménybeszámolója

rtl.hurtl.hu

2012. április 20. 19:51

Gábor nagyon érdekesen részletezi a kalandot a tengerről, a madarakról, akik a vállára ültek, a delfinekről, halakról, akik majdnem végig kísérték az útján, a partról, amely ha eltűnik a horizonton, a legtöbben feladják.

Tűzoltó vagy katona, vagy vadakat terelő juhász, végül hajóskapitány. Rakonczay Gábor, a Portré vasárnapi vendége, kiskorában már mérlegelt, és végül a hajózás mellett döntött. Onnantól kezdve úgy alakította az életét, hogy ezt az álmát valóra váltsa.

A tempó rendkívül gyors volt, 31 éves korára olyan rekordot és olyan teljesítményt állított fel, ami Magyarországon még senki másnak nem sikerült. Természetesen ebben segítségére volt élete párja, Viktória is, aki mindvégig bízott abban, hogy Gábornak haja szála sem görbül, amikor egymaga, kenuval áthajózza az óceánt. Hónapokra eltűnt, nem tudtunk róla semmit, és neki eközben nem csak a viharral, a hullámokkal, de önmagával is meg kellett küzdenie.

Gábor természetesen trónörökösre is vágyik, de csak akkor, ha már a talpuk alatt stabil talaj lesz, vagy legalábbis szárazföldi. Élménybeszámoló, úti napló, Portré vasárnap este.
#Portré#rtl#guiness rekord#óceán#kenus#rakonczay gábor

Címlapról ajánljuk