Portré

Jakabos Zuzsa, az „örök második”

rtl.hurtl.hu

2011. május 16. 9:03

Hogy mennyi ideje jut a családra sportkarriere mellett, mit tervez a jövőben, és vár-e érmet Londontól a sportolónő, elmeséli vasárnap éjjel 1:25-kor a Portréban.

Jakabos Zsuzsa Pécsett született, diákéveit is ott töltötte. Szülei atletizáltak, futók voltak, így nem volt idegen a család számára az élsport. Zsuzsa egészen 8 éves koráig nem tudott úszni, ekkor íratták be egy tanfolyamra, ahol hamar kiderült, milyen tehetséges.

„Jó volt Pécsett edzeni, szerettem a környezetet, közel volt az uszoda a sulihoz.”

Érettségi után egy ösztöndíjjal kijutott Las Vegasba, ahol fél évig tanult és edzett párhuzamosan. Miután hazatért, Budapestre jött, most is itt él, egy üzleti főiskolára jár, humán erőforrás szakra. A szakértők érmet várnak tőle a jövő évi, londoni olimpián.

„Nekem ez már a harmadik lesz, de az, hogy olimpián szerepelhetek, hatalmas motiváció.”

Sokan „örök másodiknak” tartják Hosszú Katinka mögött, de ő erre mosolyogva csak annyit mond „sokszor szerencse kérdése, mit érünk el”. „Nem azért úsztam, hogy valaha, valamit is megnyerjek.”

Készül az idei nyári sanghaji VB-re, imádja a felkészítőtáborokat, mert bár sokszor monotonok, körbejárta velük a világot, és ő szereti az utazást, a kalandokat és a tengerpartot. Legutóbb az EB-n láthatta a magyar közönség a Margitszigeten.
#Portré#olimpia#úszó#jakabos zsuzsa

Címlapról ajánljuk