Portré

Barabás Éva

rtl.hurtl.hu

2008. július 24. 0:00

Az adatlapon többet is megtudhat a műsorvezetőnőről.

Barabás Éva szülővárosában, Bonyhádon, a Völgység Tévénél kezdte a riporterkedést, műsorvezetést, majd a Paksi Városi Tévénél négy évig volt szerkesztő, riporter, műsorvezető.

1997-ben megnyerte a Riporter Kerestetik versenyt, majd az MTV Híradójának riportere, műsorvezetője lett.

2001-től az RTL Klub Reggelijébe igazolt. A Reggeli és Delelő mellett vezette az Ötletház és az Autómánia című műsorokat.

2006-tól a Fókusz munkatársa.

A Portré és az Európai idő című műsorok házigazdája. 2006-tól a Portré című műsor szerkesztője és műsorvezetője.

Az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek magyarországi nagykövete 2004-től. Mára a földkerekség 133 országában közel 500 SOS gyermekfaluban 72 000 gyermek és fiatal talál szerető gondoskodásra. A falvak életét 1400-nál több kapcsolódó SOS létesítmény segíti: többek között ifjúsági házak, óvodák, Hermann Gmeiner iskolák, valamint szociális és egészségügyi centrumok. Programjainkon keresztül világszerte évente összesen több mint egymillió gyermek kap segítséget.

Hazánkban az 1983-ban történt alapítás után először Battonyán, majd Kecskeméten és Kőszegen jöttek létre SOS gyermekfalvak. 1994-ben megnyílt a szegedi, 2003-ban a séi, 2012-ben a kecskeméti, 2014-ben pedig a helvéciai ifjúsági ház. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által fenntartott hálózatokban és ifjúság házakban ma közel 400 gyermek és fiatal él.

A Mosolyrend egy nemzetközi kitüntetés, melyet maguk a gyerekek adományoznak olyan felnőtteknek, akik kiemelkednek a gyerekek iránt tanúsított szeretetük, gondoskodásuk és segítségük tekintetében. Barabás Éva a Mosolyrend magyar lovagja.

#Portré#műsorvezető#Fókusz#rtl#klub#barabás#eva

Címlapról ajánljuk