Mestercukrász

Itt a receptje Joci séf tavirózsa desszertjének!

rtl.hurtl.hu

2021. július 9. 22:08

Készítsd el Te is Joci séf ikonikus desszerjét! Íme a hozzávalók listája és az elkészítés menete!

Frangipáne

  • 62 g tojás
  • 62 g cukor
  • 62 g vaj
  • 62 g mandulaliszt
  • 50 g liszt
  • 2 g sütőpor
  • 1 g só
  • 10 g liofilizált bogyós gyümölcs

A cukrot a vajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és a szárazanyagot, valamint az összetört liofilizált bogyós gyümölcsöt. Pici gumiformában megsütjük 180 °C-on 8-10 perc alatt.

 

Mousselin

  • 200 g tejszín
  • 80 g fehércsokoládé
  • 50 g málnapüré

A tejszínt a málnapürével felforraljuk, ráöntjük a fehércsokira és lebotmixerezzük, majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
 

 

Passió coulie

  • 100 g passiópüré
  • 20 g cukor
  • 2 g pectine
  • 2 g zselatinpor

A passiópürét felforraljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert porzselatint és pectine-t, újraforraljuk, majd lehűtjük. Miután megdermedt, lebotmixereljük.

 

Vaníliaszósz

  • 32 g tojássárgája
  • 32 g cukor
  • 1 g vanília
  • 100 g tejszín
  • 100 g tej
  • 7 g pudingpor

A tejet, a tejszínt, a cukrot felforraljuk, hőkiegyenlítéssel ráöntjük a tojássárgájára és csomómentesre elkeverjük. 

 

Pekándiós tuille

  • 63 g vaj
  • 25 g glükóz
  • 25 g víz
  • 75 g cukor
  • 15 g liszt
  • 87 g apróra vágott pekándió

A pekándiót késsel felaprítjuk. A többi hozzávalót forralóban kicsit összefőzzük. Egy szilikonlapra kiöntjük. 180 fokon barnára sütjük. Ha megsült, a 3-as kerek kiszúróval kiszúrjuk. 

 

Csokiszirom

Joci séf bemutatta a versenyzőknek, hogyan kell elkészíteni a tavirózsa virágszirmait. Nézd meg Te is az erről készült videót!
 

 

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#joci séf#tavirózsa#desszert#juhos józsef#recept#10. rész#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk