Magazin

A COPD gyógyíthatatlan tüdőbetegség, de a tünetek enyhíthetők – Praxis 2023-03-22

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 23:15

Egy rettegett betűszó és 5-600 ezer érintett Magyarországon. A COPD a tüdő elöregedésével járó visszafordíthatatlan, gyógyíthatatlan betegség. De ez nem jelenti azt, hogy tehetetlenül és kezelések nélkül kell várni a legrosszabbra. Korszerű terápiákkal a betegség lefolyása lassítható, a tünetek enyhíthetőek. És a legfontosabb: ez a kórkép elsősorban a dohányosokat érinti, tehát mindenki saját felelősségére sokat tehet a megelőzésért: ne dohányozzon! Szakorvosi vélemények és egy COPD beteg hétköznapjai Erős Antónia műsorában.

Praxis - szerdánként és szombatonként az RTL-en. A Praxis új évadában innovatív gyógyszerfejlesztések, friss tudományos felfedezések, korszerű terápiák és nagyanyáink kipróbált házi praktikái. Az egészség mindenkit érint - azt is, akinek van, és azt is, aki épp gyógyulni szeretne. Eloszlatjuk a tévhiteket és a legjobb szakemberekkel adunk hiteles információkat.

Témák az új évadból: Milyen szövődményei lehetnek a kezeletlen cukorbetegségnek? Mivel kezdjük a baba hozzátáplálását? A felejtés betegsége: az Alzheimer-kór. Mi a stressz és mit tehetünk ellene?

#Magazin#Videó#erős antónia#COPD#tüdő#betegség#Praxis#dohányzás#asztma

Címlapról ajánljuk