Kultúra

Az ócsai reformátusok meghívták Koltai Róbertet, így mégis felléphet a településen

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 14:58

A református vezető lelkész írt a színésznek, hogy szégyellik, ami történt és meghívják a településre fellépni.

Az ócsai református közösség felajánlott egy másik helyszínt, így végül mégis felléphet Koltai Róbert a településen – mondta a Magyar Hangnak a színész.

„Mintegy három hete a helyi református vezető lelkész írt egy levelet, hogy nagyon szégyelli, ami történt, és engedjem meg, hogy ők meghívjanak” – fogalmazott. Koltai Róbert hozzátette: ragaszkodott hozzá, hogy fellépti díj nélkül megy csak el, mivel ez neki nem anyagi kérdés volt, hanem erkölcsi, „mert mi az, hogy lemondja egy polgármester”.

Koltai április közepén számolt be arról, hogy lapott egy felkérést az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estre, de lemondták a rendezvényt, mert a polgármester nem engedélyezte.

Később Bukodi Károly polgármester erre úgy reagált, hogy  politikai lejáratásról van szó, amit nem véletlenül időzítettek két nappal az önkormányzati választási kampány kezdete elé. Az eset ugyanis januárban történt, Koltainak szerinte addig számtalan lehetősége lett volna szólni a történtek miatt.

Magyarázata szerint az ócsai szabadidőközpont éves tervet készít, ilyenkor több művészt is megkeres, köztük volt Koltai Róbert is, akit pedagógusnapra szerettek volna felkérni, de végül mégsem őt választották.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

#Kultúra#koltai róbert#ócsa#fellépés#reformátusok#tiltás#bukodi károly

Címlapról ajánljuk