Kultúra

Kelet-európai életérzés, azaz munka látástól vakulásig – a bosnyák Dubioza Kolektiv csapatával készített közös dalt a Bohemian Betyars

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. április 12. 11:23

Nem titok, hogy az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars szereti a kísérletezést, és ennek eredményeképp az idén 15 éves zenekar történetében először a világ minden tájáról enged be közreműködőket saját zenei univerzumába. Ezt példázza a most megjelent Rush című dal, amelyet a bosnyák sztárzenekarral, a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

A Bohemian Betyars zenéje széles spektrumon mozog, így talán nem is olyan meglepő, hogy lehetőségek tárháza nyílt meg előttük, amikor új dalukhoz kerestek másik zenekart. Egy igazi nagyágyúval, a nemzetközileg is hatalmas sikereket elért bosnyák Dubioza Kolektiv csapatával tették össze, amijük van. Velük közösen adtak három éve a Budapest Parkban nagy sikerű koncertet.

A közös munkáról a zenekar egyik frontembere, Szűcs Levente a következőképp mesélt:

Szerintem a kelet-európai életérzés és sírva vigadás az, ami összeköt zeneileg és koncerthangulatilag minket. Valamint szintén nem kis teljesítmény, hogy Boszniából ekkora nemzetközi sikereket értek el. Jó példa ez nekünk és más zenekaroknak a régióból, hogy innen is messzire lehet jutni a zeneiparban.

A két együttes a dalszöveghez közös nyelvnek az angolt választotta, Szűcs Levente szerint a „rush for money” sort sokféle módon lehet értelmezni. A kelet-európai életérzést, a látástól vakulásig dolgozás élményét próbálták meg zenei sorokba foglalni – fogalmazott az énekes.

Lehet örülni azért az életnek, csak elég nagy munkát kell beletenni, hogy tisztán lássunk és érezzünk.

A Bohemian Betyars és a Dubioza Kolektiv közös dalát itt lehet meghallgatni:


Nyitókép: Bohemian Betyars Facebook oldala

#Kultúra#zene#bohemian betyars#dubioza kolektiv#közös dal#kelet-európa

Címlapról ajánljuk