Kultúra

Elárverezik Mr. Darcy ingjét a Büszkeség és balítéletből

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 10:27

Colin Firth nedves ingjére lehet majd licitálni.

A Kerry Taylor Aukciósház keddi árverésén számos híresség nevéhez köthető ruhadarab kerül kalapács alá, köztük Emily Blunt, Emma Thompson, Daniel Radcliffe, Heath Ledger és Drew Barrymore emlékezetes ruhái. Az esemény Londonban lesz, ahol több mint 60 filmes és tévés karakter ruháját árverezik el, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítják, írja a BBC.

Az árverésen szereplő termékek között kiemelkedik Colin Firth által viselt vizes fehér ing, amit a Büszkeség és balítélet 1995-ös adaptációjában volt látható. Az ingért az aukciósház szerint 10 ezer fontot, vagyis több mint 4,6 millió forintot is fizethetnek. A jellegzetes jelenet, bár eredetileg nem szerepelt Jane Austen könyvében, mégis az egyik leghíresebb tévés pillanattá vált.

Kalapács alá kerül továbbá egy Madonna által viselt Christian Dior báli ruha, amit az Evitában viselt, valamint Johnny Depp jelmeze az Álmosvölgy legendájából és Heath Ledger álarcosbáli jelmeze a Casanovából.

A jelmezeket a John Bright által alapított és támogatott The Bright Foundation művészeti oktatási jótékonysági szervezet részére ajánlják fel, hogy támogatást nyújtsanak a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok kreatív fejlődéséhez.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Kultúra#Büszkeség és balítélet#colin firth#Mr. Darcy#ing#árverés#nedves

Címlapról ajánljuk