Kultúra

Meglett Paul McCartney gitárja, amit 51 éve loptak el tőle

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 20:53

Ezen a basszusgitáron játszotta el McCartney a Love Me Do és a She Loves You című dalokat is.

Meglett Sir Paul McCartney régi basszusgitárja, amelyet 1961-ben vett, és 1972-ben loptak el tőle Londonban egy járműből. A hangszer most egy egy sussexi család padlásáról került elő a Lost Bass projektnek köszönhetően, írja a BBC.

McCartney a hírek szerint „elképesztően hálás”, amiért meglett a Höfner márkájú hangszer, amelyen a Beatles több híres dalát, köztük a Love Me Do-t és a She Loves You-t is eljátszotta. A gitár a zenész Lost Bass projektjének köszönhetően lett meg, amelynek keretein belül globális „hajtóvadászatot” indított a hangszer után, amely eredetileg mindössze 30 fontba, nagyjából 10-15 ezer forintba került.

Már a Höfner is megállapította a most megtalált gitár eredetiségét. A hangszert még tavaly szeptemberben találták meg, ám ennyi idő kellett ahhoz, hogy a szakértők biztosra menjenek, hogy tényleg McCartney elveszett gitárjáról van szó.

Korábban arról számoltunk be: előkerült pár elfeledett Beatles-fotó, amik még Paul McCartney-nak is tartogattak újdonságokat. Az elfeledett fotóalbumot maga Paul McCartney készített a hatvanas évek elején a Beatlesről. A zenekar egykori tagja véletlenül bukkant rá a 60 évig rejtőzködő képekre. Az elveszettnek hitt amatőr fényképekből a londoni nemzeti galéria rendezett kiállítást.

Nyitókép: Jim Dyson / WireImage

#Kultúra#paul mccartney#gitár#lopás#padlás#zenész#beatles

Címlapról ajánljuk