Külföld

Kemény üzenetet kaptak Orbán Viktorék a német kereszténydemokratáktól

rtl.hurtl.hu

2024. január 24. 13:46

Korábban a NATO vezetése is felszólította a magyar kormányt, hogy hagyják jóvá Svédország csatlakozását. Putyin neve is előkerült a mostani üzenetben.

Felszólították a német CDU/CSU kereszténydemokrata kormánypártok a magyar kormányt arra, hogy hagyják jóvá Svédország NATO-csatlakozását. Patricia Lips, a képviselőcsoport alelnöke sajtóközleményében felidézte azt is, hogy a török parlament kedden „hosszas huzavona után” hagyta jóvá a ratifikációt.

Azt írta: „Üdvözlendő a török parlament régóta várt döntése, hogy jóváhagyják Svédország NATO-csatlakozását. Most Magyarországon a sor – amelynek ratifikációja még várat magára – , hogy utolsó NATO-s országként szabaddá tegye az utat a csatlakozás előtt. Ez a lépés már régóta esedékes, és a gyakorlatban is szükséges az EU-s partnerek biztonságpolitikai szolidaritása és egysége miatt. A további késlekedéssel csak Putyin kezére játszanának”.

A svéd NATO-ratifikáció tájékán történt keddi eseményeket az alábbi négy címben foglaljuk össze:

Azóta már Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is felszólította Magyarországot a ratifikációra. Az ügyre az RTL Híradó tudósítója tegnap David Pressman amerikai nagykövetnél is rákérdezett, az ő reakcióját ezen a linken keresztül lehet elolvasni. Híradónk tudósítását alább nézhetik meg:


Nyitókép: Patricia Lips. Fotó: Christoph Soeder / picture alliance via Getty Images

#Külföld#svédország#nato#CDU#kormánypárt#orbán viktor#ratifikáció#parlament#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk