Kultúra

Gyönyörűen értelmetlen sorozatkritikát írt a Taxisofőr írója, miután benyugtatózott

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 20:45

Tipp: ha Ambient szedünk, ne nagyon Facebookozzunk, különben úgy járunk, mint Martin Scorsese legendás alkotótársa.

Teljesen értelmetlen posztot osztott meg a Facebookon Paul Schrader iró-rendező, aki többek között a Taxisofőr forgatókönyvét írta Martin Scorsese-nek. A filmes a True Detective című sorozat negyedik évadáról tudatta a következőket:

„A valódi, idioszinkratikus filmes géniuszok nagyon egyszerűnek tűnnek a felszínen, de lehetetlen utánozni őket. Bresson, Tarkovszkij, Resnais, Antonioni, Brakage kiadhatnának színeket számláló rendezői filmes útmutatókat, de hoppon maradnának azok, akik követnék a recepteket. Nézd meg Wender Tokyo-gagáját, ami időt hagy arra, hogy David Lunch-ot csináljon. David nagylelkű. Hatással volt rám. De hogy utánozzam?”

Az;olyan lenne, mint megmászni a mR. cLDDDDDDDDDDCC pUSZTA lEJTŐ9IT.

Az érthetetlen poszt megosztása után másnap kommentben közölte Schrader, hogy az Ambien nevű vényre kapható nyugtató hatása alatt volt, amikor megfogalmazta üzenetét. Ezelőtt sokan találgatták, hogy mi történhetett: a két legnépszerűbb verzió szerint Schrader számára gondot okozott telefonról posztolni, vagy szimplán bealudt a billentyűzetén. Az utóbbinak még az ambienes részlettel együtt is lenne értelme.

Nyitókép: Marc Piasecki / Getty Images

#Kultúra#taxisofőr#író#kritika#nyugtató#facebook#sorozat

Címlapról ajánljuk