Kultúra

Új Star Wars film készül

rtl.hurtl.hu

2024. január 10. 6:54

Baby Yoda megérkezik a nagyvászonra. 

Öt év után először készül egész estés Star Wars mozifilm – jelentette be kedden a Lucasfilm és a Disney. A „The Mandalorian & Grogu” munkacímet viselő alkotást a The Mandalorian című tévésorozat alapján készül, és annak alkotója, Jon Favreau fogja rendezni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a filmet mikor fogják bemutatni, csak annyit, hogy a forgatást idén kezdik meg. A Variety című filmes szaklap megemlítette, hogy a Disney folyamatosan változó naptárában 2026-os premierrel szerepel kettő Star Wars-film, illetve még egy 2027-ben. 

Favreau a filmről szóló közleményben közölte, hogy „imádtam történeteket mesélni a George Lucas által létrehozott gazdag világban”, hozzátéve, hogy „különösen izgalmas” lehetőségnek tartja, hogy a Mandaloriant és Grogut – vagy, ahogy a rajongók hívják, Baby Yodát – a nagyvászonra viheti.

A mozikban utoljára 2019-ben lehetett Star Wars-filmet látni: as Skywalker kora című film globálisan egymilliárd dolláros bevételt hozott. 

Nyitókép: Pedro Pascal és Jon Favreau a The Mandalorian legújabb szezonját reklámozza Londonban, 2023 februárjában. Fotó: Yui Mok/PA Images via Getty Images

#Kultúra#star wars#mandalorian#film#mozifilm#jon favreau#Pedro Pascal

Címlapról ajánljuk