Kultúra

Feltörték Beton.Hofi Instagram-oldalát, bitcoinos átverés áldozata lett a népszerű rapper

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 14:47

Most fantasztikus üzleti lehetőséget ajánlgat valaki a rapper nevében.

„Ünnepi keretek között egy bitcoin scam eltulajdonította az instagram fiókom boldog karacsonyt testverek” – jelentette be Facebook-oldalán Beton.Hofi rapper.

A népszerű rapper zárt Instagram-oldalán a hackerek olyan tartalmakat kezdtek megosztani, amelyek klasszikus befektetős átverésnek tűnnek: a „rapper” azt állítja, hogy mindössze órák alatt szerzett 15 ezer eurós nyereséget egy nem túl bizalomgerjesztőnek, vagy hitelesnek tűnő fiók segítségével – mindössze kétezer eurót kellett odaadnia neki.

A fiók posztokban és történetekben is népszerűsíti a nyilvánvaló átverést. Az általa linkelt Instagram-profil egy magát kriptós befektetőként és „mentorként” aposztrofáló „platina vezetőé”, de több mint valószínű, hogy ez is egy álprofil. Beton.Hofi instája most ilyesmiket osztogat meg:

Feltörték Beton.Hofi Instagram-oldalát, bitcoinos átverés áldozata lett a népszerű rapperFeltörték Beton.Hofi Instagram-oldalát, bitcoinos átverés áldozata lett a népszerű rapperFeltörték Beton.Hofi Instagram-oldalát, bitcoinos átverés áldozata lett a népszerű rapper

A rappertől megkérdeztük a Facebookon keresztül, hogy pontosan hogyan juthattak hozzá a hackerek a profiljához, valamint azt is, hogy jelezte-e a Metánál, illetve a rendőrségen a problémát. Amint válaszol, cikkünket frissítjük.

Beton.Hofi az a rapper, akit még februárban cenzúrázott a közmédia: eltüntették koncertfelvételében az Orbán Viktorra tett utalást, konkrétan azt a sort, mely szerint „belehalok milyen szabad ország ez, anyámnak írok sms-t és az Orbán les”. Az esettel az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép: YouTube

#Kultúra#beton.hofi#rapper#instagram#csalás#kriptó#bitcoin#lopás

Címlapról ajánljuk