Kultúra

Két év felfüggesztett börtönre ítélték a legendás francia színésznőt adócsalás miatt

rtl.hurtl.hu

2023. december 14. 16:00

Ügyesen sakkozott a milliókkal, legalábbis azt hitte – lebukott.

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Isabelle Adjani legendás francia színésznőt (Megszállottság, Nosferatu, A lakó, Adele H. története) Párizsban, írja a Variety. A sztárnak emellett 250 ezer eurós büntetést is kell fizetnie.

Adjani az ítélet szerint 2016 és 2017 között csak azért szerzett letelepedési jogot Portugáliában, hogy ne kelljen befizetnie 236 ezer eurónyi adót. Emellett elfelejtett szólni az adóhatóságnak, hogy egy amerikai bankfiókban letétbe helyezett 120 ezer eurót. Továbbá egy kétmillió eurós kölcsönről azt állította igaztalanul, hogy az adomány.

A színésznő ügyvédje arról beszélt, hogy „csalódtunk” az ítéletben. Hozzátette, hogy Adjani nem tudott jelen lenni a tárgyaláson, és annak elnapolását kérte, hogy meg tudja hallgatni a bíróság az ő verzióját a történtekről. Ám ezt nem engedélyezték. „Kérlelhetetlenül üldözik őt” – kommentált.

Adjani ellen 2016-ban indult nyomozás, miután a színésznő neve feltűnt a kiszivárgott, úgynevezett Panama-papírokon, amelyek számos más híresség offshore ügyleteiről is szót ejtettek. A színésznő ellen egy másik ügy is folyik: a vádak szerint 2020 októbere óta több százezer dollárnyi üzleti kiadással követett el csalást.

Nyitókép: Alessandro Levati / Getty Images

#Kultúra#isabelle adjani#adócsalás#felfüggesztett#börtön#ítélet#színésznő#párizs

Címlapról ajánljuk