Kultúra

Szándékosan alacsony statisztákat válogattak a Titanicba, hogy nagyobbnak tűnjön a díszlethajó

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 16:36

James Cameronék szerint olcsóbb lett emiatt a produkció, amely így is minden idők addigi legdrágább filmje lett 1997-ben.

Bődületes összegbe, 200 millió dollárba került James Cameronnak elkészítenie a Titanic című filmet 1997-ben, amely minden idők addigi legdrágább produkciója lett. Most kiderült, hogy ennél is borsosabb lehetett volna a film ára, ha a készítők nem folyamodnak egy ügyes cselhez.

A Sky News szerint Cameron most elárulta: csakis 172 centiméter alatti statisztákat toboroztak a filmhez, hogy hozzájuk képest nagyobbnak tűnjön a produkció által épített – így is óriási – hajómodell. A rendező arról beszélt, hogy ha nem vezetik be a magassági korlátozást, akkor nagyobb modellt kellett volna építeniük, lényegesen több pénzért.

Nagyjából egymillió dollárt spóroltunk a szereplőválogatással

– mondta. Később kiderült, hogy nem is kellett volna annyit spórolni, ugyanis a film rekordmagas összeget, 2,26 milliárd dollárt hozott. Ezt a rekordot később Cameron maga döntötte meg az Avatar című 2009-es alkotással.

A magassági korlátozás szigorúan csak a statisztákra vonatkozott, nem a főszereplőre: Leonardo Dicaprio ugyanis 183 centi magas, a főgonoszt alakító Billy Zane pedig 184 centis.

Nyitókép:  Paramount Pictures / CBS via Getty Images

#Kultúra#titanic#james cameron#film#spórolás#statiszta#színész#magasság#modell#hajó

Címlapról ajánljuk