Kultúra

Csák János a színházi balesetről: A legfontosabb a hidegvér

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 18:58

A miniszter szerint egy ilyen eset után sem a vezető, sem a minisztérium nem kapkodhat.

A Nemzeti Színházban történt súlyos balesetről nyilatkozott az Inforádiónak Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. Azt mondta, két vizsgálat zajlik az ügyben, az egyik a színházon belül, a másikat a rendőrség folytatja le, a tárca pedig azt várja, hogy mindkettő lezáruljon, de ez még heteket vehet igénybe.

Szerinte az esetnek van egy szélesebb tanulsága: „Akkor, amikor adott esetben pánikba esnek mások, a vezető nem eshet pánikba, nem kapkodhat, hanem rendet kell tartania és helyre kell állítania a normál működést” – mondta.

Mint arról korábban a Híradóban beszámoltunk, az esetet követően a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, de ezt Csák János nem fogadta el, sőt, egymás után álltak ki az állami kulturális intézmények vezetői arra kérve őt, hogy maradjon. Az elsők között volt az a Magyar Teátrumi Társaság, amelynek épp Vidnyánszky a vezetője.


Csák János szerint a normál működés helyreállt, a megsérült színészek pedig jelentős anyagi és lelki segítséget kapnak. „Az lenne a hiba, ha ezekbe a vizsgálatokba a minisztérium beleavatkozna” – jelentette ki.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Kultúra#csák jános#nemzeti színház#baleset#vidnyánszky attila

Címlapról ajánljuk