Kultúra

Önnek megérne 700 milliót ez a rommá zúzott Lambó?

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 4. 14:30

Elárverezik a kokainfehér Lamborghini Countache sportkocsit, amit Leonardo DiCaprio bemindenezve összetör A Wall Street farkasa című filmben.

Martin Scorsese 2013-as filmremekének, A Wall Street farkasának egyik emlékezetes jelenete, amikor Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) kétes értékű brókerkarrierje egyik csúcspontján (avagy éppenséggel mélypontján) teljesen beállva négykézláb beküzdi magát hófehér sportkocsijába, majd hazahajt vele, alaposan leamortizálva az autó karosszériáját.

A különböző tereptárgyaknak nekivezetett filmes sportautó nem más, mint egy különleges Lamborghini Countache, amiből mindössze 657 darabot gyártott 1989-ben az olasz autógyár a típus 25. évfordulója alkalmából. A film készítői tehát igazi ritkaságot törtek össze a felvételek kedvéért, azaz nem replikát használtak a forgatáson.


A mostanra filmtörténeti jelentőségűvé érett autóroncs hamarosan kalapács alá kerül, de nem egy autóbontóban. A Bonhmas Cars november 25-én, az Abu-Dzabi-i Forma-1-es nagydíj előtt árverésre bocsájtja a tíz évvel ezelőtt lezúzott kokainfehér Lamborghini Countache-t, amit a fenti képre kattintva nyíló galériában alaposan szemügyre lehet venni.

A meglehetősen rossz bőrben lévő, de ebben a formában abszolút különlegességnek számító autó a becslések szerint akár kétmillió dollárt (több mint 700 millió forintot)  is érhet egy elhivatott, filmes relikviákban és autóritkaságokban egyaránt érdekelt gyűjtő számára. Az aukció nyertese ráadásképp a kocsi mellé még megkap pár filmes kelléket is A Wall Street farkasából, például azt mackónadrágot és farmeringet, amit DiCaprio visel a fentebb is látható jelenetben.

#Kultúra#képgaléria#martin scorsese#a wall street farkasa#lamborghini#aukció#árverés#countache

Címlapról ajánljuk