Kultúra

Bruti brutálisan leszólta Tóth Gabi új dalát, plágiummal vádolja az énekesnőt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 4. 16:19

Tóth Gabi új dalának nyitó hegedűszólója feltűnően hasonlít egy régi orosz cigánynóta hegedűszólójára – állítja a standupos.

Nem kímélte Tóth Gabi új dalát Bruti, a népszerű magyar standupos, aki péntek este egy Facebookra föltöltött videóban elemezte amagyar énekesnő Átkozott nyár című alkotását, írja a Blikk.

Bruti szerint Tóth Gabi dala nem más, mint egy közhelyes zenei panelekből fölépülő lakossági mulatós-kesergős dal, amivel alapvetően semmi gond nincs, jól is van összerakva, hangszerelése is megállja a helyét.


Ami viszont érdekes, hogy Tóth Gabi új számának nyitó része, egy keserédes hegedűszóló egy az egyben hasonlít egy régi orosz népdal hegedűszólójára. Bruti a hasonlóságot bizonyítandó egymás után le is játszotta a Két gitár című cigánynóta vonatkozó részét és a Tóth Gabi dal intróját. A hasonlóság tagadhatatlan.

Tóth Gabi dala:


Az orosz cigánydal:


Itt egy 1926-os feldolgozás is meghallgatható.

A humorista ezen kívül még pár példát felhozott, hogy milyen korábbi popzenei alkotások hagytak nyomot Tóth Gabi új dalán, amiben szerinte tetten érhető Balázs Fecó és Zámbó Jimmy hatása is.

Nekem a dallal igazából sok bajom nincsen, igaz, hogy egy zenei közhelygyűjtemény, a stílusára ez jellemző. De ezenkívül remekül fel van játszva, nagyon jól meg van hangszerelve, meg van csinálva az egész dal, úgyhogy profi munka

– summázta Bruti a véleményét.

Nyitókép: Bruti / Facebook

#Kultúra#tóth gabi#popzene#bruti#hegedű#plágium#zene

Címlapról ajánljuk