Kultúra

Farkas Franciskát megalázták egy pécsi közönségtalálkozón

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 11:27

A színésznő arról írt, hogy a moderátor bántó, rasszista kérdéseitől a közönség védte meg.

Sopsits Árpád új filmjében, a Mellékszereplőkben játszik a Nagy Fehér Főnök című RTL+ sorozatból is ismert Farkas Franciska, aki egy pécsi közönségtalálkozón vett részt.

A színésznő azt írja Facebook-oldalán, hogy a közönségtalálkozón moderátori szerepet betöltő helyi újságíró 20 percet késett, addig ő egyedül ült a színpadon, és elkezdett beszélgetni a nézőkkel. Amikor az újságíró megérkezett, kiderült, hogy a filmet sem látta, az első kérdése pedig az volt Farkas Franciska számára, hogy színésznőnek tartja-e magát. Ezután olyan lesajnáló, sértő, provokatív kérdéseket tett fel, mint például

Téged a magyar emberek elfogadnak?

Farkas Franciska szerint a kérdező minden megszólalása rasszista, rosszindulatú és korlátolt volt, de állta a sarat, mert a pécsi Gandhi gimnázium – ahová a színésznő is járt – diákjai is részt vettek az eseményen, és meg akarta mutatni, hogyan kell türelmesen, nyitottan, intelligensen reagálni egy egyértelműen rasszista és kirekesztő szituációban. A végén viszont már a nézők is felálltak, elkezdtek bekiabálni és leállították az eseményt.

A közönségtalálkozót szervező Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elhatárolódott a moderátortól, és bocsánatot kértek Farkas Franciskától, aki ezt elfogadta.


Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Kultúra#farkas franciska#pécs#rasszizmus

Címlapról ajánljuk