Kultúra

37 évesen elhunyt Thysta, az ózdi rapper

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 10:40

Az ózdi horgásztóban találták meg Szurdoki Gábor holttestét. Halála után édesapja nyilatkozott.

Az ózdi horgásztóban találták meg a 37 éves Szurdoki Gábor, azaz a Thysta nevű rapper holttestét – adta hírül a Bors.

A rendőrök kedd délután közölték a tragikus hírt a rapper apjával, aki akkor más másfél hete nem tudott semmit a fiáról. A haláleset ügyében közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, tehát bűncselekmény a jelek szerint nem történt, de Szurdoki Gábor halálának okairól csak az igazságügyi boncolás után tudhat meg többet a családja.

Édesapja szerint „bár tehetséges ember volt, sajnos hiányzott belőle a kitartás”. A rapper két egyetemet is elkezdett, de diplomát nem szerzett. Honlapokat is készített a zenélés mellett, amivel apja szerint jól keresett. 

Ha őszintén szeretnék róla beszélni, azt kell mondanom, hogy magának való ember volt, bár egy mondás szerint ez minden zsenire jellemző. Senkire sem hallgatott semmiben!

– fogalmazott a gyászoló apa. 

Szavai szerint Gábor mellett nem maradtak meg a nők, mert túlságosan öntörvényű volt. Így családot sem alapított. Az ózdi lakótelepen felnövekedve megtanult kiállni magáért. Jól ismerte az ugyancsak Ózdról származó Majkát is, ő szerezte a sztár egyik dalát is – mondta az édesapa.


A Hiphop.hu azt írja Thystáról, hogy első ep-je 2009-ben jelent meg Ha nem ismersz címmel, de előtte is aktív volt már. Ezen a lemezen volt a Borsodi dal, ami a legismertebb szóló zenéje volt azóta is. 2021-ben a Célfüggő, 2022-ben az Éjszaka című ep-ket jelenette meg.

Szerepelt közös zenében a Wanteddel, Funktasztikus Táncdalok, sanzonok, melodrámák című lemezén a Beteg világ című számban, és Shocker Rhymes teljes Sokkoló valóság című nagylemezét ő jegyzi producerként. Mindemellett tehetséges webdizájner is volt, egy időben ő szerkesztette The Game weblapját is.

„Nyugodjon békében!” – írták.


Nyitókép: hiphop.hu/Facebook

 

#Kultúra#gyász#ózd#rapper#halál

Címlapról ajánljuk