Kultúra

Kútvölgyi Erzsébet: Mekkora bűn lenne, ha valaki azt kérné tőlem, hogy fogjam meg a farkát? Ránéznék, és azt mondom, hogy komolyan gondolod?

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 9:54

Kútvölgyi Erzsébet arról beszélt Veiszer Alindának, hogy 20-25 év távlatából nem volt ízléses a Vígszínház volt főrendezőjének megvádolása.

Marton László ma is élne, ha nem robbant volna ki 2017-ben a hozzá köthető szexuális zaklatási ügy – mondta Kútvölgyi Erzsébet Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Veiszer Alinda műsorában, amit a Telex szemlézett.

A színésznő szerint szakmailag óriási a különbség Marton és Sárosdi Lilla között, és szerinte így, pláne 20-25 év távlatából nem volt ízléses a színház főrendezőjének megvádolása, és azt sem érti, hogy egyáltalán miért tette ezt Sárosdi.

„Nagyon komolyan kérdezem, hogy mekkora bűn az, hogy a kedves operatőr kolléga, aki ott áll a szépen nyírt szakállával, mekkora bűn lenne a részéről, ha mielőtt kimegyek, azt kéri tőlem, hogy fogjam meg a farkát. Ránéznék, és azt mondom, hogy komolyan gondolod? De ha nagyon jól esik, megfogom. De most ezt halál komolyan kérdezem tőled, mekkora bűn?” – mondta.

Veiszer erre úgy reagált, hogy nem ízléses, mire a színésznő úgy válaszolt, hogy valóban nem az, ahogy az sem, ha ő 25 évvel később bevádolja az operatőrt.

Nem ez az első eset, hogy Sárosdi Lillának azt sugallják, hogy a rendezőt a zaklatási ügy vitte a sírba. Tavaly szeptemberben azt mondta erről, hogy megvizsgálta a saját felelősségét az ügyben, de ahogy arra többen is felhívták a figyelmét „Marton László rákos beteg volt, és a halálát azért mosták össze a személyemmel, mert ezzel is engem akartak büntetni”.

Marton egyébként bocsánatot kért Sárosditól, amit a színésznő elfogadott:

 

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

 

#Kultúra#kútvölgyi erzsébet#marton lászló#szexuális zaklatás#színésznő#színház

Címlapról ajánljuk