Kultúra

Kijött az új névsor, itt vannak a magyar Michelin-csillagos éttermek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 18:34

Két magyar étterem két csillaggal, míg öt vendéglő egy csillaggal büszkélkedhet.

A tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand megtartotta két-két Michelin-csillagát 2023-ban is – írja a hvg.hu. A két étterem tavaly először kapta meg a két csillagot.

A Michelin csütörtökön tette közzé a Michelin Guide Hungary 2023-as kiadásában szereplő magyar éttermek listáját.

Az a hét vendéglátóhely, amely egy csillaggal rendelkezik, szintén megtartotta a kitüntetését, így a Babel, a Sárközi Ákos-féle Borkonyha Winekitchen, a Costes, az Essência, a Rumour (by Rácz Jenő), a Salt és az Esztergomban található 42 Restaurant.

Ami idén újdonság, hogy már öt magyar étterem kapott Michelin Green Start, vagyis zöld csillag minősítést. A fenntartható gasztronómia mellett elkötelezett helyek a hosszúhetényi Almalomb, a poroszlói Graefl Major Kétútköz, a fővárosi Onyx Műhely, a Budapest Salt és a szigligeti Villa Kabala.

Rajtuk kívül 7 étterem kapott Bib Gourmand minősítést a visszafogott árakkal társított kiváló konyhájáért. Az encsi Anyukám Mondta, a balatonszőlősi Casa Christa, a balatonszemesi Kistücsök, az egri Macok, a balatonfüredi Mór24, a pécsi Morzsa és a balatonfüredi Sparhelt kapta ezt.

Nyitókép: A Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett budapesti Stand étterem 2022. november 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Kultúra#gasztronómia#michelin-csillag#zöld csillag#étterem#michelin guide hungary#lista#főzés

Címlapról ajánljuk