Kultúra

Éttermi etikett: így kell fölkelteni az elfoglalt pincér figyelmét az étteremben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 11. 13:58

Csettintsünk? Tapsoljunk? Kiáltozzunk? Szuggeráljunk? William Hanson brit etikettszakértő elmondja.

Lehet bármilyen finom az étel az étteremben, sokunk szájízét ronthatja el, ha nem tudunk hatékonyan kommunikálni a személyzet tagjaival, akik az ételt felszolgálják.

E tekintetben a legnagyobb kihívást az jelentheti, hogy valahogy felkeltsük a sürgő-forgó pincérek figyelmét rendeléskor, vagy ha éppen csak egy fogvájót szeretnénk kérni.

William Hanson brit etikettszakértőt csaknem 800 ezren követik TikTokon, és több mint 400 ezren Instagramon. Nem is csoda, hiszen olyan praktikus tanácsokat ad, mint az alábbi videóban, amit 2,4 milliószor néztek már meg TikTokon.


A videóban Hanson arról beszél, hogy miképp érdemes megszólítani egy elfoglalt pincért egy forgalmas étteremben, írja a Daily Mail.

A szakértő szerint semmiképp ne csettintsünk vagy tapsoljunk, főképp ne a pincér arca előtt, mert azzal csak a kívánttal ellentétes hatást érünk el.

Ehelyett a testbeszédünkkkel, arcjátékunkkal, szemünkkel jelezzünk a pincérnek, hogy szeretnénk tőle kérni valamit.

Hanson szerint előbb érdemes hátradőlni a székünkben, kissé eltávolodva az asztaltól, hogy a pincér jobban láthasson minket. Ha mindenképp szeretnénk kézzel jelezni, akkor csak enyhén, arcunk magasságába emelve intsünk, miközben kihúzzuk magunkat.

Ezután a legfontosabb: teremtsünk szemkontaktust, és mosolyogva, bólintva jelezzük, hogy igényt tartunk szolgálataira.

#Kultúra#etikett#pincér#étterem#Videó

Címlapról ajánljuk