Kultúra

Lilu: A tehetségtelennek csak jól helyezkedni, megalkudni kell, és dől a pénz

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 10:39

Sajnos a szart akaratunkon kívül is pénzeljük, véli Lilu.

„A színház, aminek az előadásain nevetünk, sírunk, megcsavarja a lelkünket, kitépi a szívünket, és ezt leginkább egyszerre. Nekik kérniük kell. Hogy alkothassanak. A tehetségtelennek csak jól helyezkedni. Megalkudni. És dől a pénz” – mondta el Pintér Béla Társulata adománygyűjtéséről Lilu a 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában.

Júniusban a társulat közölte, hogy a jegybevételek a következő évad költségeinek 90 százalékra lesznek elegendőek. Jó pár pályázatot beadtak, de nem kaptak elegendő támogatást, ezért a közönséghez fordultak, és adománygyűjtést szerveztek. Pintér Béla akkor hozzátette: bár szégyenként éli meg, kénytelen a nézőiktől segítséget kérni. A weboldalon azt írják, hogy még 35 millió forint hiányzik az évad megvalósításához. 

Lilu most a követőinek úgy fogalmazott a témában: „akármilyen aljas, nyomorult az, amiben élünk, elég szép, amikor igazi tehetségek megfogják egymás kezét. Nekem szorítja a torkom, közben rohadtul szégyellem magam”

Nekem ezekben az időkben az is hazaszeretet, hogy támogatom őket. Ha belefér, tegyétek ti is. Sajnos a szart akaratunkon kívül is pénzeljük

– zárta sorait.

Lilu korábban az Átrium bezárásával kapcsolatban is kifejtett a véleményét. „Vajon az Átriumot hány Lölő jacht megtankolásából lehetett volna megmenteni?” – tette fel a kérdést a Cápák között műsorvezetője. A jachtozásról egyébként Gulyás Gergely is kifejtette a véleményét az RTL Híradójának:


Nyitókép: RTL

 

#Kultúra#Pintér Béla és Társulata#adománygyűjtés

Címlapról ajánljuk